Klanten getuigen

Bij mijn vorige verhuis heb ik me voorgenomen om nooit meer zelf de hypotheek uit te zoeken. Gelukkig heb ik me aan dat voornemen kunnen houden: geen gedoe, wel goede informatie en vooral een selectie met goedkope hypotheken. Dit heeft me ontzettend veel tijd (en kosten) bespaard en ik zou het zo weer doen.

Thomas Goethals
Waar kan je nog goedkoop wonen in België?
7 juni

Waar kan je nog goedkoop wonen in België?

Geschreven door Hypotheek Lenen

De laatste decennia zijn de prijzen op de huizenmarkt enorm de hoogte in gegaan. Vooral in steden is het bijna onbetaalbaar geworden en ook in de voorsteden blijven de huizenprijzen stijgen. In België verschillen de prijzen erg van provincie tot provincie en sommige regio’s zijn qua prijs veel aantrekkelijker dan anderen. Waar kan je in België voor een betaalbare prijs en waar kan je beter niet beginnen zoeken? Een overzicht van de goedkoopste en duurste regio’s in België.

De duurste en goedkoopste regio’s per provincie

Brussel

Het is geen grote verrassing dat de Belgische hoofdstad in dit lijstje voorkomt. Dit is één van de allerduurste regio’s van het land. De vraagprijs voor een woning ligt hier gemiddeld tussen de 350.000 en 550.000 euro. Vooral de buurt rond de Matonéwijk, het Terkamerenbos het Jubelpark en het Mooi-Bos in Sint-Pieters-Woluwe staan in de top 4 mrt prijzen rond de 300.000 euro voor een appartement en voor een woning tel je gerust 450.000 à 500.000 euro neer).

Kan het ook betaalbaar zijn in Brussel en omstreken? In de iets goedkopere regio’s van Brussel kan je in Anderlecht of Kuregem een appartement van 125.000 euro op de kop tikken, oftewel een huis van 300.000 euro. Ook in Jette liggen de huizen en appartementen rond diezelfde prijs.

West-Vlaanderen

In West-Vlaanderen zal je vooral aan de kust een mooie som mogen betalen aan een appartement of huis. In de badsteden Knokke-Heist, De Panne, De Haan en Nieuwpoort liggen de prijzen erg hoog en zal je tijdens een huizenzoektocht in deze regio prijzen tegengekomen rond de 450.000 à 550.00 euro.

In het binnenland wordt het dan weer een stuk meer betaalbaar met uitschieters in Wervik (150.00 euro) en Menen (150.00 euro). In regio’s zoals Kortrijk, Oostende en Nieuwkerke kan je vlot een woning vinden van rond de 200.000 euro.

Oost-Vlaanderen

Het zal ook weinig mensen verbazen dat in Oost-Vlaanderen de nummer één duurste regio naar Gent gaat. Een huis kost in deze hippe stad ongeveer 400.00 euro en voor een appartement tel je makkelijk 300.000 neer. Maar de duurste regio is ongetwijfeld Sint-Martens-Latem, waar je vooral prijzen zal tegenkomen van 500.000 euro.

Steden waar je dan weer sneller terecht kunt met een lager budget zijn Ronse (200.000 euro), Geraardsbergen (150.000 euro), Ninove (200.000 euro) en Zelzate (2000.000 euro).

Antwerpen

Wil je graag een plekje bemachtigen in ‘t stad? Dan zal je ook diep in je buidel moeten tasten. De centrale ligging van de provincie zorgt voor erg hoge prijzen met uitschieters in de steden Kapellen, Schilde en Brasschaat (550.000 euro). In de hippe buurt van het Eilandje in Antwerpen-Zuid betaal je aan een huis gemiddeld 400.000 euro en aan een appartement ben je ongeveer 300.000 euro kwijt.

Hart verloren aan de Antwerpse provincie, maar niet zo’n groot budget? In Mechelen, Lier, Turnhout en De Schorre vind je vlot woningen van ongeveer 200.000 à 250.000 euro!

Vlaams-Brabant

In Vlaams-Brabant is regio Leuven de grootste winnaar met huizenprijzen van ongeveer 350.000 à 400.000. Vooral de steden dichterbij Brussel zoals Overijse, Tervuren, Meise en Wemmel zijn niet erg goedkoop. Waar je dan weer wel terechtkan is in Vilvoorde, Tienen, Zoutleeuw en Rillaar waar je een woning op de kop kan tikken van gemiddeld 200.000 euro.

Limburg

In het “goedkope” blijkt de hoofdstad Hasselt het duurste te zijn met prijzen gemiddeld rond de 300.000 euro. In de steden rond Hasselt liggen de prijzen al een stuk lager. Vooral in Maasmechelen, Tongeren, Riemst en Genk zal je een woning kunnen strikken van ongeveer 200.000 euro.

Wallonië

In Wallonië liggen de prijzen gemiddeld een stuk lager dan in Vlaanderen. Bij onze Waalse buren liggen de gemiddelden rond de 129.142 euro voor een woning. In Vlaanderen is dat bedrag iets hoger, rond de 197.00 euro.

De duurste regio van Wallonië is ongetwijfeld Waals-Brabant waar je in Waterloo en Rixensart een bedrag van 400.000 euro zal moeten neertellen voor een woning. In Henegouwen, Namen en Luik kan je wel erg veel geluk hebben en een woning vinden van gemiddeld 150.000 euro.

Hypotheeklenen zorgt voor jouw droomhuis

Heb je een bepaalde regio in gedachte en wil je graag weten of dit financieel haalbaar is? De experts bij Hypotheeklenen bekijken met plezier samen jou naar alle mogelijkheden en gaan op zoek naar de voordeligste hypotheeklening. Contacteer ons nu voor vrijblijvend advies of maak een afspraak.


Lees tips & adviesBereken uw hypotheek

Ook uw hypotheek online simuleren?Klik hier

U hoeft niets te doen, wij zoeken voor u bij 25 banken. 100% onafhankelijk, gratis en vrijblijvend.